Skip to main content

Hvorfor frivillig?


Kompetente frivillige med store hjerter

Vi arbejder medmenneskeligt. Derfor er det er vigtigt for os, at du i gruppen møder en frivillig og ikke en professionel. Vores frivillige brænder for både fællesskaber og hver enkelt gruppe, de deltager i.

De frivillige er godt klædt på til at skabe et meningsfuldt fællesskab sammen med deltagerne i hver enkelt gruppe. De har deltaget i et introkursus og de vil næsten altid være to frivillige i hver gruppe. Det giver dem mulighed for sammen at reflektere, forberede og afholde mødegangene med blik for hver enkelt gruppedeltager såvel som for hele fællesskabet.

De frivilliges opgave er at skabe en god ramme for at deltagerne kan dele livserfaringer. De er ikke professionelle. De er ikke behandlere. De er medmennesker, der sætter tonen og tempoet for udvekslingen i gruppen. Det kan være rart at der er nogen, der holder på rammen, hvis man selv som gruppedeltager har begrænset overskud.

Læs her vores seneste pulsmåling blandt alle vores frivillige gruppeledere:


Livskundskab frem for eksamenspapirer

Det kræver ingen særlig faglighed eller erfaring at blive frivillig ved Selvhjælp Silkeborg. Til gengæld kræver det personlige kvaliteter og evner samt ikke mindst løbende tilsagn om at man vil deltage aktivt i foreningens aktiviteter for frivillige. Derfor skal alle frivillige:
  • gennemgå et introkursus

  • deltage i fælles sparring/refleksion

Der gives derudover supervision efter behov og tilbud om deltagelse på kurser og stormøder.

Selvhjælp Silkeborg piger der snakker